Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΞΥΠΝΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ...ΤΡΑΓΟΥΔΩ....

Η καθημερινότητα μικρών και μεγάλων έχει αλλάξει εδώ και αρκετές μέρες. Ωστόσο είναι καλό να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα και να προσπαθήσουμε να το τηρούμε. Ιδιαίτερα τα παιδιά έχουν ανάγκη να υπάρχει μια ρουτίνα στη ζωή τους.
Πώς , λοιπόν, περνάτε αυτές τις μέρες στο σπίτι σας;
Με ποιες δραστηριότητες «γεμίζετε» το χρόνο σας;
ΔΡΑΣΗ 1η
Δείτε την παρακάτω παρουσίαση με εικόνες παιδιών και περιγράψτε αυτό που κάθε φορά κάνουν τα παιδιά
(στόχος είναι η χρήση των σωστών ρημάτων, π.χ. ξυπνάει, διαβάζει, κ.α.)
Τί βλέπεις να κάνει το παιδί σε κάθε εικόνα;
Πατήστε πάνω στο link
https://drive.google.com/…/1mG1TeJnqV2pHSy1lBeCLsdd69…/view…

ΔΡΑΣΗ 2.
Σκέψου το δικό σου καθημερινό πρόγραμμα. Από αυτά που είδες , εσύ τι κάνεις; Υπάρχει κάτι άλλο που κάνεις, πέρα από αυτά που είδες; Με τη βοήθεια κάποιου μεγαλύτερου, κατέγραψε και ζωγράφισε το καθημερινό σου πρόγραμμα από τη στιγμή που ξυπνάς έως την ώρα που κοιμάσαι (στόχος είναι να ακολουθήσουμε τη χρονική ακολουθία των καθημερινών δραστηριοτήτων χρησιμοποιώντας τις σωστές χρονικές έννοιες ).
ΔΡΑΣΗ 3.
Ζωγράφισε πράγματα που κάνεις μόνος/η σου στο σπίτι και πράγματα που κάνεις παρέα με άλλα μέλη της οικογένειάς σου; (η ζωγραφιά σου στο padlet μένουμε σπιτι)
ΔΡΑΣΗ 4.
Ώρα για παιχνίδι! Παίζουμε παντομίμα: σκεφτόμαστε τις εικόνες που είδαμε και περιγράψαμε στην παρουσίαση. Με τις ανάλογες κινήσεις προσπαθούμε να δείξουμε τί ακριβώς κάνουμε χωρίς να μιλάμε.
ΔΡΑΣΗ 5.
Και επειδή πρέπει να συμπεριλάβουμε και τη γυμναστική στο καθημερινό μας πρόγραμμα, σας στέλνουμε ένα βιντεάκι για να χορέψετε και να γυμναστείτε. Όσο ακούγεται η μουσική, χορεύετε ελεύθερα. Στις παύσεις προσπαθείτε να μιμηθείτε τη στάση που έχουν τα παιδιά στις εικόνες. Παρατηρήστε ακριβώς τις εικόνες για να «αντιγράψετε» κάθε λεπτομέρεια!
https://drive.google.com/…/1n_tb87mwVjZzUwCWX_HhNX2t9C…/view
ΔΡΑΣΗ 6
Γυρίστε τον τροχό και κάντε γυμναστική βάζοντας το αγαπημένο σας τραγούδι πατώντας στο link
https://wheelofnames.com/view/el/487-ypx/
ΔΡΑΣΗ 7.
Γυρίστε τον τροχό πατώντας στο link κάντε ότι σας δείχνει και διασκεδάστε
wheelofnames.com/el/cfp-z6c

βαλτε τις ζωγραφιές στο padlet
https://padlet.com/nipiagogiopanagioudas/r29yqtsxrgue?fbclid=IwAR0X93YL8Dv-CDH40xG8ifXiOgtkFJsz6mjkjzCESCk-Ugh9Hp-KM0vV5vE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου